Friday, 22 July 2011

siapa ada pengalaman...

sebenarnya bohonglah aku kalu tak terpesona ngn seketul mutiara Jepun ni walaupun bentuk separuh nyata separuh bayang.  selama 2 tahun barang ni mmg menghantui aku dari berbagai sudut. dua hari lepas Rasmizan JamQistina ada nak tolong jual member dia punya...rm5.5k, bole sgt tu. jadi sambungan tajuk di atas tu sesungguhnya ialah ...servis MM300 ni. ada yang tahu dan ramai yang tak tahu bhwa jam ni perlu dihantar balik ke Jepun untuk diservis. pernah aku tanya soalan ni kpd pemilik2 MM ni dan jawapan tepat belum lagi terlerai.
design jam ni memerlukan ia dibuka dari atas. casing dia solid gila, takleh buka dr. bawah, jgn cuba2 cari lubang utk taruk opener...sampai kiamat pun tak jumpa.
puas hati dapatkan?
org tua2 kata macam terletak jam ni di tangan. kesimpulannya mmg ramailah yang tergoda. tapi sekali lagi sesiapa kawan2 ada pengalaman hantar jam ni servis ke Jepun atau kedai2 di Malaysia sangat2lah dialu2kan. aku mmg ada hasrat nak beli, tapi memikirkan satu kerja pulak nak kirim ke Jepun balik, tu yang terkucil...tolong tolong tolong, terima kasih.

*gambo ehsan cilok dr.internet...